torsdag den 14. august 2014

Rabarber kage og Økologisk Hostesaft

Rabarber kage



Allerede i starten af Juni, kan jeg hive de første rabarber op af jorden. Skønt man allerede kan høste sin egen økologi - denne årstid er perfekt til naturlige vitaminer.  




Bagning










MUMS!! Lækker rabarberkage til aften hygge - som et ekstra pift til kagen, serveres den med creme fraiche. VÆRSGOD!
 

 
Hjemmelavet økologisk hostesaft



Som tidligere nævnt er denne årstid perfekt til naturlige vitaminer, samt naturligt medicin.
 
 
Emilia har selv hevet løg ud fra højbed, med vejledning selvfølgelig. Og disse løg, vil vi bruge til at lave hjemmelavet hostesaft.
 
Min datter er 3,5 år gammel og har aldrig indtaget nogen former for medicin udover vores eget hjemmelavet hostesaft. En kraftig forkølelse er væk efter blot 3-4 dage og må indtages flere gange om dagen da det ikke er andet end saft fra løg, hvidløg og citron.
 



 

Opskrift på hostesaft der er blevet ført videre fra generation til  generation i min familie.







 




Løg og hvidløg skæres i ringe. Derefter finder man et stort glas, og skifter mellem sukker og løg indtil glasset er fyldt op. Har man en citron hjemme er det også godt at tilføre en smule saft fra den, da C-vitamin er god mod nedsættelse af feber.

Til slut dækkes glasset til så det ikke tiltrækker insekter, og efter 3-4 timer når det har stået og trukket, har man en klar hostesaft uden nogen former for kemikalier.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar