torsdag den 14. august 2014

Hindbær



En kop af hindbær om dagen kan uden problemer dække de gennemsnitlige daglige behov for C-vitamin (hvis du ryger cigaretter eller drikke en masse kaffe, ikke nødvendigvis).

De giver også en masse B-vitaminer (især B1, B2, B6 og B9 eller folinsyre). Måske deres dosis i frugt er ikke imponerende, men bestemt fortjener opmærksomhed, især da de vitaminer i denne gruppe er bekymret for dit velbefindende og funktion af nervesystemet.

Kalium, magnesium, calcium og jern er andre skatte hindbær. Takket være dem, vil dit blod blive bedre kvalitet, under beskyttelse af hjertet, nerver ...

Selv de sødeste hindbær vil ikke føre dig til at være overvægtige. I gennemsnit 100 g frugt indeholder 47 kalorier, men har masser af fiber (6,7 g), som først vil tilfredsstille dig, så forbedre fordøjelsen.

Det er vigtigt og værdifuldt, men de fleste elsker hindbær, når virus angriber. I århundreder, mener vi, at hindbær te eller saft vil hjælpe kampen mod feber, "sved sygdom", bekæmpe ondt i halsen, lindre hoste.

 

Hindbærsaft

Her er de ny plukkede, smukke hindbær og min skønne datter :)
 

 

Til denne proces skal man bruge: et glas/flaske der kan lukkes med låg, sukker og en masse sollys.
 
 

 
Efter ca. 3 uger er saften klar til bearbejdning med en si og stofble så saften bliver så klar som overhovedet muligt og kernefri.
 

 
 

Her kan man se før og efter processen med hindbærsaft.

 

Det er vigtigt for mig altid at have hindbærsaft hjemme. Har man små børn hjemme er det vigtigt at give dem naturlige produkter i stedet for kemi fra apoteket. Hindbærsaft bruger vi her hjemme når vi føler os lidt sløje og kan mærke at sygdommen banker på døren og derudover er det utroligt lækker at få et lille glas om aftenen inden sengetid.

Frosne hindbær

Frosne hindbær bruger jeg til bagning som, hindbær tærte, hindbær kage og man kan også så gerne blande det med flødeskum til en lækker lagkage creme i stedet for altid at bruge den sædvanlige vanilje creme. Og det er intet bedre end hjemmelavet hindbærsyltetøj på en franskbrøds mad.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar