torsdag den 14. august 2014

Æbler


Æbler
 
 

Som I kan se, er min placering af frugttræer fantastisk, da der ingen risikoer er for vindrift fra naboarealer.  På billedet i forgrunden er det et pæretræ, i midten æbletræ og til venstre kirsebærtræ.

Her på næste billede kan man se et fint lille æble som bliver dejlige røde og saftige. Dette er ananas æbleart. 


 

ENDELIG er de skønne æbler kommet frem. De har været længe ventet J




Her på billedet er de smukke og modne æbler. De er nu vasket og klar til at lave æblemos.

 
Æblerne skæres nu i små stykker så de også er kernefrie. De skal ligges i en stor gryde med en smule vand så de ikke brænder på og derefter drysses med lidt sukker. Så skal der låg på og de skal koge under svag temperatur.


 
De skønne æbler- kerne fri og  skåret bruger jeg også til at fryse ned. Det er jo fantastisk, når man har æbler klar til at lave æblekage,  til mere æblemos eller når man skal lave andesteg. Vi elsker at putte æbler, appelsiner, svesker og druer ind i and, mums.

 Æblemos spiser vi rigtig meget derhjemme, da de bliver brugt hver dag til min datters havregrød i stedet for sukker og hun ELSKER det J Og resten af æblemosen bliver brugt til en lækker æblekage til aftenhygge.
 

En lækker æblekage tilsat valnødder og chokoladestykker på toppen. Velbekomme J

De 3 glas ved siden af æblekage er æblemos klar til køleskabet.


1 kommentar:

  1. Hejsa

    Når du kalder dette indlæg for 'mit eget jord til bord' - betyder det at du laver andre indlæg omkring jeres gruppe opgave: Naturens spisekammer? Husk den individuelle del af jord-til-bord opgaven: fremstilling af mejeriprodukter :-)

    Vh Ida

    SvarSlet