Disse flotte agurker har kun vokset i 10 dage. Så det var
en dejlig overraskelse at komme hjem til efter ferien.
Da det er utrolig mange agurker til kun 2 mennesker, så for at
de ikke skal nå at blive dårlige og man ender med at smide dem ud, kan man lave en
lækker polsk agurk salat, som kan nydes hele året.
På
billedet her kan man se lidt dild og en masse brede persilleblade. (indeholder
en masse jern vitamin).
Håndskårede
agurker i meget tynde skiver puttes i en stor og dyb skål, disse blandes med
finhakkede gulerødder, peberrod, forskellige farvede peberfrugter, finhakkede
brede persilleblade, løg, dild, og en smule hvidløg. Det skal blandes rigtig
godt sammen og til slut tilsætter man salt, peber, sukker, olivenolie og
citronsaft. Igen blandes det rigtig godt og må nu gerne stå og trække i 12
timer med låg på inden det er klar til næste forbedring.
Efter 12 timer fylder man salaten i små syltetøjs glas med
låg. Da vi i min familie er meget økologiske, koger vi de lukkede glas (i vand
selvfølgelig) i ca. 3 min. Derefter tager man en gryde hånske så man ikke
brænder sig, og vender glassene på hovedet indtil de er kolde igen.
Olien og de andre ingredienser fra glasset suger fast
omkring låget så der ikke kommer luft ind i glasset og det derfor kan holde sig
i faktisk flere år.
Udover polsk agurk salat, har jeg selvfølgelig også lavet en
traditionel dansk agurk salat.
Polsk
agurk salat J
Alt dette gør vi for ikke at bruge Atamon, som er et
konserveringsmiddel, hvilket sørger for at produktet holder længere.
Drue
agurker fra højbed.
Drue agurker kan tilberedes på samme måde som agurker fra drivhuset,
men dette syntes jeg er lidt synd, da drueagurker er afhængige af det danske
vejr J
Drivhus agurker kan der ikke laves syltede/saltede agurker
af. Til syltede/saltede agurker bruger man kun drue agurker.
Hvert år laver vi i min familie 2 slags agurker. Den ene er
traditionelle danske syltede agurker som alle kender, derfor kommer jeg ikke
nærmere ind på det. Den anden er polske saltede agurker, som også bruges meget
i Rusland. Saltede agurker elsker vi i vores familie og bliver brugt til en masse
forskelligt mad som salater, supper og tilbehør til andre rette.
Saltede agurker
Peberrod, peberrod blade, dild, hvidløg puttes i glasset med
agurkerne.
Når
man har gjord alt dette, koger man en 1L vand, tilsat en stor spiseske salt. Når
saltet er opløst i vandet hælder man det op i glassene indtil agurkerne er helt
dækket til med vand. Låget lukkes og stilles på et viskestykke i ca. 4-5 dage.
Det stilles på et viskestykke fordi processen er i gang i disse 4-5 dage og
dvs. at vandet kan komme ud selvom der er låg på og man undgår grisseri.
Disse agurker kan holde sig i op til flere år. De er som
sagt ikke tilsat hverken sukker eller eddike, kun naturlige produkter fra
haven. J
Lidt af hver at vælge imellem af hjemmelavet guf J
Ingen kommentarer:
Send en kommentar